Arthur D. Little biografie, quotes, publicaties en boeken

Arthur D. Little - Toolshero

Arthur D. Little (1863 – 1935) was een pionier en vrije denker die vooral richtte op kansen in plaats van problemen. Hij is de oprichter van het wereldwijde consulting bedrijf. Arthur D. Little en vooral bekend van het management model: ADL-matrix.

Arthur D. Little biografie

Ondanks dat er eind 1800 nog weinig interesse was vanuit economie in chemie, besloot Little toch scheikunde te studeren aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Zijn enthousiasme en innovatieve geest kwamen duidelijk tot uiting tijdens de oprichting van de campus tijdschrift “Tech“.

Vanwege persoonlijke financiële problemen kon Little helaas niet zijn studie afmaken en moest MIT verlaten zonder diploma.

Gratis e-book bij Toolshero

Na enige werkervaring te hebben opgedaan richtte Arthur D. Little op 1 oktober 1886 het bedrijf “Griffin en Little, Chemical Engineers” op samen met zijn partner Roger B. Griffin. De focus van het bedrijf lag op chemische analyses en testen in combinatie met papierproductie.

Na een plotselinge dood van partner Griffin in 1893, werd het bedrijf omgedoopt tot “ADL consultancy“.

In 1910 kreeg Arthur D. Little een aanbod om een onderzoek- en ontwikkellaboratorium op te zetten voor General Motors. Deze opdracht was het fundament van de hedendaagse zakelijke dienstverlening vanuit het adviesbureau ADL consultancy.

Spectaculaire projecten volgde, waardoor het bedrijf is wat het nu is namelijk ’s werelds eerste adviesbureau met een focus op de kerngebieden strategie, technologie en innovatie.

Een bekend model wat Little in de loop der jaren heeft ontwikkeld is de ADL-matrix. Dit model helpt organisaties bij het verkrijgen van meer inzicht in hun concurrentiepositie.

Vanaf haar oprichting in 1886 heeft de organisatie voortdurend grote klanten geholpen om over bepaalde zaken na te denken een te vertalen naar de praktijk aan de hand van de expertise op de drie kerngebieden.

Arthur D. Little overleed in 1935 en heeft een mooie organisatie achtergelaten wat nu nog steeds bestaat.

Arthur D. Little quotes

  • “Research serves to make building stones out of stumbling blocks.”
  • “If knowledge is to be humanized it must first be translated.”

Word lid van Toolshero

Publicaties en boeken

  • 1928. The Handwriting on the Wall: A Chemist’s Interpretation (Essays). Little, Brown.
  • 1913. Industrial Research in America, Science 7, November 1913: 643-656. (presidential address at the forty eighth meeting of the American Chemical Society, Rochester, New York).
  • 1913. Industrial Research in America, Journal of Industrial and Engineering Chemistry, v5, 1913, p. 793.
  • 1910. The Paper-Makers Trouble Book
  • 1894. The Chemistry of Paper-Making, together with the principles of general chemistry; a handbook for the student and manufacturer. New York : Howard Lockwood & Co.

Citatie voor dit artikel:
Van Vliet, V. (2011). Arthur D. Little biografie, quotes, publicaties en boeken. Retrieved [insert date] from Toolshero: https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/arthur-d-little/

Gepubliceerd op: 19/02/2011 | Laatste update: 01/12/2022

Wilt u linken naar dit artikel, dat kan!
<a href=”https://www.toolshero.nl/bekende-auteurs/arthur-d-little/”>Toolshero: Arthur D. Little biografie, quotes, publicaties en boeken</a>

Interessant artikel?

Geef je waardering of deel het artikel via social media!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Totaal aantal beoordelingen: 4

Dit artikel is nog niet beoordeeld! Wees de eerste met jouw beoordeling.

We vinden het jammer dat het artikel niet waardevol voor je was

Laat ons dit artikel verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan het artikel? Wat mis je bijvoooebeeld of wat kan worden aangevuld?

Vincent van Vliet
Article by:

Vincent van Vliet

Vincent van Vliet is oprichter van Toolshero en verantwoordelijk voor de content en release management. Samen met het team bepaalt hij de strategie en beheert de content planning, marktintroducties, klantervaring en beleidsontwikkeling onderdelen van het bedrijf.

Tags:

Geef een reactie